Το Kapodistrias Project

 

Το Kapodistrias Project είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το The Brilliant School από την 1/2/2024 έως 29/2/20024. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να να συμμετέχουν σε  3 κατηγορίες:

 

Α. Συνέντευξη

Β. Ζωγραφική

Γ. Βίντεο /Μοντάζ

 

Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 3 ηλικιακές ομάδες:

Α. 8-12 ετών

Β. 13-15 ετών

Γ. 16 και άνω

 

Όλες οι συμμετοχές θα βραβευτούν και οι νικητές θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το The Brilliant School και ως φόρο τιμής στην αλληλοδιδακτική μέθοδο που εισήγαγε ο Ι. Καποδίστριας στο νησί θα διοργανωθούν βιωματικά εργαστήρια.   

 

Όροι Διαγωνισμού

 Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών  The Brilliant School (εφεξής «Διοργανώτρια») προκηρύσσει και διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής- βίντεο- συνέντευξης  (εφεξής «Διαγωνισμός»). Κανόνες και όροι του Διαγωνισμού ορίζονται οι κάτωθι:

Άρθρο 1
Αντικείμενο και θέμα
Αντικείμενο του Διαγωνισμού αποτελεί  ζωγραφική, κολάζ με ζωγραφιές, βίντεο μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών, ή συνέντευξη (500-2000 λέξεις)  με θέμα: «Who was Kapodistrias?- Ποιός ήταν ο Καποδίστριας;».
Οι διαγωνιζόμενοι, των οποίων τα έργα θα επιλεχθούν, θα πρέπει να τα στείλουν, σε δεύτερη φάση, στη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση που θα τους υποδειχθεί.
Άρθρο 2
Συμμετοχή
Στο Διαγωνισμό συμμετέχει έγκυρα οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που, έχοντας συμπληρώσει το όγδοο έτος της ηλικίας του  και μη τελώντας υπό δικαστική συμπαράσταση, υποβάλλει ηλεκτρονικά με αποστολή στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  έως τις 23:59 της Πέμπτης, 29ης Φεβρουαρίου 2024, ένα ως ανωτέρω πρωτότυπο και αδημοσίευτο δημιούργημά του, μαζί με ένα σύντομο κείμενο που θα αναφέρει τα στοιχεία του, την ηλικία του, λίγα λόγια για το θέμα που επέλεξε και γιατί θέλει να κερδίσει στο διαγωνισμό (δαχτυλογραφημένο με λατινικούς χαρακτήρες σε αρχείο μορφής word). Η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται στο έργο μπορεί να είναι τα ελληνικά, τα  αγγλικά ή τα γαλλικά. Αποκλείονται τα πρόσωπα που κατά οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, συμμετέχουν στην τέλεση του διαγωνισμού, οι σύζυγοί τους και οι έχοντες πρώτου ή δευτέρου βαθμού συγγένεια με αυτούς, καθώς και με τα μέλη της κατωτέρω Κριτικής Επιτροπής. Κάθε συμμετέχων/ούσα στον Διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα έργο (βίντεο- διήγημα- φωτογραφία). Ο συμμετέχων/ουσα εγγυάται ότι τα έργα είναι πρωτότυπα και δεν προσβάλλουν δικαιώματα τρίτων.
Άρθρο 3
Κριτική επιτροπή
Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από τους 1) Ρεβέκκα Χαρπίδου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Μέσης Εκπαίδευσης  2) Φλώρα Αλυφαντή, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αίγινας

3)Άννα Ρόδη, δασκάλα.  Η Κριτική Επιτροπή εξετάζει τα εγκύρως υποβληθέντα έργα ως προς την πρωτοτυπία τους, την αποτελεσματική σύνδεσή τους με το θέμα του Διαγωνισμού και την αισθητικά δόκιμη απεικόνισή τους.
Άρθρο 4
Επιβράβευση
Αξιολογώντας τα υποβληθέντα έργα η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα απονείμει στους δημιουργούς των καλύτερων έργων βραβεία. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και θα ακολουθήσει εκδήλωση επιβράβευσης όλως των συμμετεχόντων μεέξοδα της Διοργανώτριας . Κανένα άλλο στοιχείο ή δεδομένο του Διαγωνισμού δεν δημοσιοποιείται. Ούτε η αποδοχή με επιφύλαξη της απόφασης της Κριτικής Επιτροπής ούτε η υποβολή ενστάσεων κατά αυτής προβλέπεται.
Άρθρο 5
Δικαιώματα και ευθύνη
Με την υποβολή των έργων στον υποδεδειγμένο ιστότοπο, οι δημιουργοί τους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως τους ανωτέρω κανόνες και όρους του Διαγωνισμού. Όσοι από αυτούς επιλεγούν για το έργο τους, συγκαταλεγόμενοι στους βραβευθέντες του Διαγωνισμού σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, παραχωρούν με δήλωσή τους, άνευ αμοιβής ή άλλης αξίωσης, κατά αποκλειστικότητα στη Διοργανώτρια για πέντε χρόνια το δικαίωμα έκδοσης, εκτύπωσης και έκθεσης αυτής, συμπεριλαμβανόμενης της έκθεσής της στο THE BRILLIANT SCHOOL· αλλιώς αποκλείονται. . Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα της ελεύθερης ανάκλησης, αναβολής ή ματαίωσης της διενέργειας του διαγωνισμού.
Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος και δωσιδικία
Ως έναρξη ισχύος του Διαγωνισμού ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου 2024. Για την επίλυση και δικαστική διευθέτηση κάθε διαφοράς, που σχετίζεται με τον Διαγωνισμό, αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιώς.

Εποικοινωνία

The Brilliant School - Σταυρούλα Σώρρου. Αγγλικά - Γαλλικά.
Περικλέους και Νοσοκομείου (απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας) 18010 Αίγινα. Τηλέφωνο: 2297026057.