Το The Brilliant School αγαπάει τις τέχνες και τον πολιτισμό!

 

Επειδή αγαπάμε τις τέχνες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας χειμερινής μας εκδρομής στην Αθήνα, το The Brilliant School έδωσε το δυνατό παρόν του σε μια έκθεση και ένα θεατρικό έργο!

Leonardo Da Vinci -500 χρόνια από το θάνατο του

Μια έκθεση που μας συγκλόνισε μικρούς και μεγάλους. Η διοργάνωση της έκθεσης και η υποδοχή που μας επιφύλαξαν ήταν άψογη! Χάρη στην ξενάγηση μάθαμε για την εποχή του Da Vinci και το μεγαλείο του πνεύματος του. "Ζήσαμε" τους πίνακες, αγγίξαμε τι κατασκευές που έγιναν με βάση τα σχέδια του, μάθαμε τα μυστικά της Μόνα Λίζα...και πήραμε εμπεριστατωμένη απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα (γιατί πήγαμε και διαβασμένοι!). Αυτή η έκθεση ήταν πραγματικά...alive!

 

 

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο "Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν" στο Σύγχρονο Θέατρο.

Μια παράσταση που προσωπικά ήλπιζα να φυτέψει το σποράκι της ενσυναίσθησης προς τα άτομα με αναπηρία στα παιδιά μας. Και πέτυχε! Το έργο ήταν τόσο δυνατό! Κωμικό, αλλά όχι γκροτέσκο, συγκινητικό και ταυτόχρονα ανάλαφρο, ενημερωτικό για τη ζωή και τα θέλω των ανθρώπων με αναπηρία με απλό και όμορφο τρόπο.

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κι άλλο ένα "alive": το Σύγχρονο Θέατρο είναι ένας χώρος πλήρως προσβάσιμος για άτομα με αναπηρίες. Είχε απόδοση της παράστασης στη νοηματική, υπέρτιτλους για τους κωφούς και αρχική περιγραφή του σκηνικού για τους τυφλούς. Όπως είπε κι ένας μικρός μαθητής μου: "όπως πρέπει να είναι όλα τα θέατρα και τα σινεμά δηλαδή!". Φανταστείτε ότι ανάμεσα μας καθόταν ο σκηνοθέτης- ένας άνθρωπος σε αμαξίδιο- και όταν γέλαγαν τα παιδιά γύρναγε και τα καμάρωνε με πρόσωπο που έλαμπε! Το μόνο που δεν προέβλεψαν ήταν πως να συνέλθουμε μετά από τέτοια παράσταση!

Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη Κυριακή! Μια Κυριακή που κι εγώ καμάρωνα τα παιδιά- τους μαθητές μου γιατί συμπεριφέρθηκαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής πολιτισμένα, με παιδεία, χωρίς να χάνουν την παιδικότητα τους!

Σταυρούλα

 

 

 

Εποικοινωνία

The Brilliant School - Σταυρούλα Σώρρου. Αγγλικά - Γαλλικά.
Περικλέους και Νοσοκομείου (απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας) 18010 Αίγινα. Τηλέφωνο: 2297026057.